Pittige viscurry

Een recept voor een pittige viscurry

Weer eens iets anders doen met kabeljauw? Maak eens een overheerlijke Thaise pittige viscurry.

Pittige viscurry met rijst

Een overheerlijke Thaise pittige viscurry met rijst.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: Vis gerecht
Porties: 4 personen
calorieën: 520kcal
Auteur: DSTraining

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 rode pepers
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 15 gram verse koriander
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
  • 200 mililiter kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 600 gram kabeljauwfiltes
  • 300 gram zilvervlies of witte rijst

Instructies

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd het steeltje van de rode peper en haal de zaadjes eruit. Snijd de peper in stukjes.
  • Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof.
  • Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.
  • Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee.
  • Breng de curry op smaak met de vissaus.
  • Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.

Notities

Ook lekker in combinatie met Chinese kool.

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.