Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Smaller
Normal
Larger
Recept afdrukken
Pittige viscurry met rijst
Een overheerlijke Thaise pittige viscurry met rijst.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Thais
Trefwoord:
Vis gerecht
Porties:
4
personen
calorieën:
520
kcal
Auteur:
DSTraining
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
2
rode pepers
1
cm
verse gemberwortel
15
gram
verse koriander
2
sjalotten
1
teen
knoflook
1/2
theelepel
gemalen komijn
2
eetlepels
zoete chilisaus
1
eetlepel
limoensap
3
eetlepels
olijfolie (extra vergine)
200
mililiter
kokosmelk
2
eetlepels
Thaise vissaus
600
gram
kabeljauwfiltes
300
gram
zilvervlies of witte rijst
Instructies
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd het steeltje van de rode peper en haal de zaadjes eruit. Snijd de peper in stukjes.
Schil en rasp de gemberwortel. Snijd de koriader grof.
Maal in een keukenmachine de sjalot, rode peper, knoflook, gember, koriander, komijn, chilisaus en limoensap tot grove pasta.
Verhit in een wok of hapjespan de olie en bak de currypasta ca. 4 min. zachtjes. Roer de kokosmelk erdoor en verwarm 1 min. mee.
Breng de curry op smaak met de vissaus.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken en leg in de currysaus. Laat de vis in 5-6 min. gaar worden, draai halverwege voorzichtig.
Notities
Ook lekker in combinatie met Chinese kool.