Goede doelen training 2021

Heb jij al plannen op de ochtend van 2e kerstdag?
Ieder jaar organiseert DSTraining een training voor het goede doel. Dit jaar doen we dat niet op 1 maar op 2 manieren.

  1. Een sponsorloop op Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom op zondag 26 december. De starttijd en aanmelden kan via het lesrooster.
  2. Een online workout via teams om 10 uur.

De volledige opbrengst van beide trainingen wordt gedoneerd aan Stichting Stop hersentumoren.

Wat is het?

De sponsorloop is een route die we uitgezet hebben in Landgoed Lievensberg in Bergen op Zoom. Deze route is ongeveer 4 KM lang en kun je wandelend of joggend volbrengen. Onderweg krijg je op 17 punten oefeningen die voor iedereen op zijn niveau uitvoerbaar zijn. Wanneer jij deel wilt nemen aan deze sponsorloop kun je jezelf aanmelden via het bekende lesrooster.
De online workout doen we via Teams en deze volg je vanuit jouw eigen huis, aanmelden kan via het bekende lesrooster

Doneren?

Bij de sponsorloop zal een donatie box klaarstaan en voor de online les ontvang je een tikkie waarbij je het bedrag zelf kan bepalen. DSTraining zal na bekendmaking van het totaalbedrag het geld overmaken naar Stichting Stop Hersentumoren.

Niet trainen toch doneren??

Kun je niet deelnemen aan de training maar wil je wel doneren, dan kun je deze link volgen.

Waarom Stichting Stop hersentumoren?

Mijn naam is Angela en ik sport al jaren met veel plezier bij DST. In 2017 kreeg ik de diagnose MS. Een grote schok was dat maar door te revalideren en in het begin aangepast te sporten bij DST kan ik over het algemeen redelijk mijn dagelijkse dingen doen.

In 2019 ontdekten ze door een routine controle in het ziekenhuis voor de MS een tumor in mijn hersenvlies. De schok was enorm. Het blijkt een goedaardige tumor te zijn maar die wel aan het groeien is naar mijn hersenen. 

Als het mijn hersenen raakt dan krijg ik uitvalsverschijnselen maar ook epilepsie. Ik moest me meteen melden in het Gamma Knife Centre in Tilburg en ben daar uiteindelijk 1 uur lang bestraald in het bestralingsapparaat met mijn hoofd geklemd in een soort bankschroef. Dat is geen pretje kan ik je vertellen. Door de bestraling is de tumor 1 mm geslonken en blijf ik de rest van mijn leven onder controle in de hoop dat hij niet alsnog groeit.

Onderzoek naar hersentumoren blijken van het KWF het minste geld te ontvangen van alle kankersoorten. Dit omdat hersenkanker weinig voor komt in vergelijking met andere kankersoorten. Dankzij de bestraling in het Gamma Knife Centre hoef ik hopelijk niet geopereerd te worden. Maar onderzoek naar ook dit soort tumoren kost geld. 

Daarom heb ik aan Dion voorgesteld om de opbrengst van de goede doelen actie dit jaar aan de Stichting STOP hersentumoren te schenken.

 

Alvast bedankt voor jouw enthousiasme en hopelijk deelname!