Eiwitrijke, koolhydraatarme en vooral lekkere aubergine

Recept voor een lekkere aubergine

Wist je dat een aubergine vol zit met eiwitten en ook nog koolhydraatarm is? Probeer dit recept eens, voor een lekkere aubergine uit de oven.

 

Koolhydraatarme gevulde aubergine

Koolhydraatarme, eiwitrijke maar vooral een lekkere aubergine.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Vlees
Porties: 1 persoon
calorieën: 382kcal

Equipment

  • Grillpan, gewone pan en oven

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 100 gr mager rundergehakt
  • 35 gr ricotta
  • 100 gr tomatenblokjes
  • 10 gr geraspte 20+ kaas
  • 1 handvol sla
  • peper, zout, komijn en paprikapoeder (naar smaak)

Instructies

  • Snijd de aubergine in lange schijven van 1cm, bestrooi met zout en laat even vocht uittrekken op een keukenpapier, ongeveer 15min, veeg dan het zout ook even af met een keukenpapiertje.
  • Bak ondertussen het rundergehakt aan en doe er de tomatenblokjes bij, kruid met peper zout, paprika poeder en komijn.
  • Maak de grillpan goed heet en gril de aubergine aan beide kanten tot hij mooi bruin is.
  • Maak torentje van laagje aubergine, laagje ricotta, peper zout, laagje gehakt met tomaat, en herhaal tot de laagjes op zijn.
  • Bestrooi als laatste met de kaas en zet in de oven op 180gr, 20 min

Notities

Lekker met gemengde salade erbij!
Macro's
  • eiwitten 28 gr
  • koolhydraten 12 gr
  • vetten 15 gr

Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.