Koolhydraatarme, eiwitrijke maar vooral een lekkere aubergine.
Voorbereidingstijd20 minutenmin
Bereidingstijd15 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Vlees
Porties: 1persoon
calorieën: 382kcal
Equipment
Grillpan, gewone pan en oven
Ingrediënten
1aubergine
100grmager rundergehakt
35grricotta
100grtomatenblokjes
10grgeraspte 20+ kaas
1handvolsla
peper, zout, komijn en paprikapoeder(naar smaak)
Instructies
Snijd de aubergine in lange schijven van 1cm, bestrooi met zout en laat even vocht uittrekken op een keukenpapier, ongeveer 15min, veeg dan het zout ook even af met een keukenpapiertje.
Bak ondertussen het rundergehakt aan en doe er de tomatenblokjes bij, kruid met peper zout, paprika poeder en komijn.
Maak de grillpan goed heet en gril de aubergine aan beide kanten tot hij mooi bruin is.
Maak torentje van laagje aubergine, laagje ricotta, peper zout, laagje gehakt met tomaat, en herhaal tot de laagjes op zijn.
Bestrooi als laatste met de kaas en zet in de oven op 180gr, 20 min