Deze bulgursalade is lekker en gezond, ideaal als lunch of heerlijk op een warme zomeravond. Wist je dat bulgur een graanproduct is en dat het uit de Turkse keuken komt?
Vegetarische Bulgursalade
Een gezond en licht verteerbaar vegetarisch gerecht, bulgursalade met pompoenpitten.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd35 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: vegetarisch
Porties: 1 persoon
calorieën: 590kcal
Auteur: DSTraining
Ingrediënten
- 150 gram bloemkoolroosjes
- ½ zoete aardappel
- 1 wortel
- ½ rode ui
- 50 gram bulgur
- 1 hand rucola sla
- 5 stuks cherry tomaten
- 10 gram pompoenpitten
- 30 gram feta
- 15 gram rozijnen
- tijm, komijn, peper en zout (+paar blaadjes verse munt)
- 1 groentebouillon blokje (of ½ blokje voor minder zout)
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven op 220gr, snijd de bloemkool, wortel, aardappel en ui in grove stukken, meng met tijm, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout, op een bakplaat 30-40 min in de oven.
- Maak een bouillon van 300ml heet water en bouillonblokje. Meng de bulgur met komijn en bak even droog aan in een steelpan, voeg er dan al de bouillon bij en laat afgedekt op een laag vuurtje 10-12 min garen.
- Rooster in een droge hete pan de pompoenpitjes, en laat afkoelen, meng de salade met de cherrytomaten en verse munt, doe er ook de rozijnen onder maak een dressing van tl olijfolie, tl balsamico azijn, tl mosterd peper en zout.
- Voeg nu alles samen, de salede, de geroosterde groenten en de bulgur en de dressing, top af met verkruimelde feta en geroosterde pompoenpitjes!
Notities
Macro's
- vetten 23 gr
- koolhydraten 70 gr
- eiwitten 18 gr
Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.