Ben jij dol op pindakaas? Maak dan deze makkelijke, gezonde en snelle tussendoortje.
Wil je dit recept vaker eten? Print het recept hier gemakkelijk uit.
Pindakaas koekjes
Ben jij dol op pindakaas? Maak dan deze makkelijke, gezonde en snelle tussendoortjes
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: Koekjes
Porties: 7
Ingrediënten
- 175 gr Banaan Zo rijp mogelijk
- 50 gr Plantaardige eiwitpoeder vanillesmaak
- 35 gr Kokosmeel
- 30 gr Pindakaas met nootjes
- 10 gr Pure of witte chocolade vegan
- 2 gr Bakpoeder
- 1 snufje zout
Instructies
- Verwarm je oven voor op 170 °C (hetelucht) en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spray deze nog even in met wat bakspray.
- Hak de chocolade in kleine stukjes. Wil je vegan pindakaas koekjes maken? Let er dan goed op dat de chocolade echt plantaardig is. Niet iedere chocolade is vegan.
- Pak een mengkom of schaal en prak daarin de banaan goed fijn. Het is het makkelijkst om een goed rijpe banaan te gebruiken. Hij mag zelfs al wat bruiner zijn, want dan zijn ze ook lekker zoet.
- Voeg daar het eiwitpoeder en kokosmeel aan toe en meng dit door elkaar.
- Zodra je dit gedaan hebt, doe je daar de overige ingrediënten bij.
- Prak en meng tot het allemaal gelijkmatig verdeeld is en je een dik beslag hebt. Verdeel dit vervolgens op je bakplaat in 7 koeken.
- Schuif de aanstaande pindakaas koekjes met chocolade in het midden van je oven en bak ze mooi bruin in ongeveer 18 minuten.
Meer gezonde recepten?
Wil je meer gezonde recepten maken? Bekijk dit overzicht voor onder andere eiwitrijke ontbijtjes, gezonde lunches en voedzame avondmaaltijden. Ook zijn er recepten te vinden voor andere verantwoorde tussendoortjes.