December Tips

DSTraining Blog December Tips

Tips voor de maand december inclusief recept

En voor je het in de gaten heb is het alweer December. We worden er al een paar weken mee geconfronteerd, bij elke bakker en supermarkt; pepernoten!!! Denk je de pepernoten te hebben overleefd, dan komen de kerstkransjes en de oliebollen. Dit is een korte samenvatting van hoe de maand December eruitziet.

Vaak nemen mensen voor lief dat ze aankomen tijdens de feestdagen. Heel gek is dat niet als je een gemiddelde decembermaand bekijkt. Maar is dat echt nodig? Moet je jezelf echt helemaal vol eten tot je niet meer kunt? Moet je jezelf echt een vrijbrief geven van ‘nu kan het’ of ‘in het nieuwe jaar ga ik echt afvallen’?

Graag geven we je 5 tips om deze maand door te komen, maar neem deze 5 tips ook gerust mee voor de overige 11 maanden.

1.Balans

Je moet echt goed je best doen wil je op die ene sinterklaasdag aan komen. Het is echt niet erg om een dagje wat meer te eten. Tijdens de feestdagen ontkom je er soms ook niet aan, maar je kunt er weldegelijk rekening mee houden. Uiteindelijk gaat het om de balans. Weet je dat je Eerste Kerstdag een 5 gangen diner voorgeschoteld krijt, of (ter vervanging: kun je absoluut geen nee zeggen tegen de oliebol uit de frituurpan? Let dan op je voeding de dag ervoor en de dag erna. Probeer wat minder te eten dan je normaliter zou doen. Zo kun je jouw calorie-inname verdelen over meerdere dagen. Zorg voor een balans die voor jou werkt!

2.Beweeg

Nu horen we je al denken, ‘cliché’! Maar het is wel waar. De hele dag binnen zitten, spelletjes spelen, telkens het schaaltje opnieuw vullen met chips werkt niet motiverend. En hoe lekker kan die frisse neus dan zijn? Ga met zijn allen even wandelen in het bos of ga even een uurtje sporten in onze 24H gym. We hebben namelijk nog nooit iemand na het sporten horen zeggen ‘hier heb ik echt enorme spijt van, was ik maar thuis dat bakje chips aan het eten’.

3.Alcohol 

En eigenlijk valt hieronder ook cola, fanta, sapjes etc. Vervang de frisdrank en sapjes door zero varianten en door water. Wissel daarnaast alcohol af met op z’n tijd een glaasje water. Naast het feit dat alcohol kcal bevat, verlies je door alcohol ook vaak je remmingen, lees; eetremmingen!

4.Koffie

Koffie? Ja, echt koffie. Koffie zorgt voor meer energie en werkt goed tegen de trek. Daarnaast is het ook nog eens lekker. In koffie zit cafeïne, deze cafeïne zorgt ervoor dat je adrenaline level stijgt. Dus drink een kopje koffie voordat je gaat sporten maar ook als je denkt trek te krijgen. En dan bedoelen we natuurlijk de koffie zonder melk en suiker!

5.Geniet

Geniet ervan. Het is zonde om achteraf spijt te hebben van dat lekkere toetje dat je hebt gegeten. Neem de tips hierboven ter harte en geniet ervan!

Recept: Volkoren pepernoten

Kun jij in deze tijd van het jaar die lekkere pepernoten moeilijk weerstaan, maar wil je toch op je voeding letten? Probeer deze pepernoten eens en laat ons weten wat je ervan vindt!

Ingrediënten

  • 175 gram volkoren havermeel. Heb je havermout in huis? Maal deze fijn in de blender.
  • 5 eetlepels melk (amandelmelk, halfvolle melk etc.)
  • 12 gram speculaaskruiden
  • 60 gram kokosolie
  • 5 dadels
  • 6 gram kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • Snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden
1. Ontpit de dadels. Doe deze, samen met de melk in de keukenmachine en maal fijn
2. Voeg dan het havermeel toe. Voeg ook de speculaaskruiden, kokosolie, kaneel, honing, zout en bakpoeder toe en laat dit mixen tot een mooi deeg.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. De kruidnoten rijzen nog, dus maak ze niet te groot.
4. Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten af.