Dit recept voor gezonde Chilli con carne staat bekend om zijn hoge percentage van groente en daarmee vezels.
Gezonde chili con carne
Zelf gezonde Chili con carne maken en niets uit een pakje.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Gezond
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: DSTraining
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 300 gram puur rundergehakt
- 2 blikjes tomatenstukjes (400gr)
- 1 blikje tomatenpuree (70gr)
- 1 blik mais (300gr)
- 1 blik kidneybonen (300gr)
- 2 rode puntpaprika's
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- peper, zout, pikante paprikapoeder en komijn poeder (naar smaak)
- 1 theelepel olijfolie
Instructies
- Verwarm olijfolie in een hapjespan of stoofpot, bak het rundvlees op hoog vuur aan, voeg er de ui en de knoflook aan toe en kruid met peper zout komijn en paprikapoeder
- Zet het vuur zacht en voeg de gesneden punt paprika's toe, dan het kleine blikje tomatenpuree en laat even doorstoven, dan verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree.
- Voeg dan 2 blikken tomatenstukjes toe en laat sudderen op een laag vuur, minstens 30 min.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais toe en laat alles nog een 20 minuutjes door pruttelen op laag vuurtje, kruid eventueel nog verder af met boven vermelde kruiden!
Notities
Lekker met rijst, aardappel in de schil of een lekker grof stuk houthakkers brood !!!
Macro's
- eiwitten 25gr
- koolhydraten 25gr
- vezels 8gr
- vet 4gr
Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.