Pompoen kerriesoep

Een gerecht laag in calorieën en met verse ingrediënten. Een echte aanrader

Wil je dit recept vaker eten? Print het recept hier gemakkelijk uit.

 

Pompoen kerriesoep

Een gerecht laag in calorieën en met verse ingrediënten. Een echteaanrader!
Bereidingstijd1 uur
Gang: Lunch, Voorgerecht
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo pompoen
  • 400 gram wortelen
  • 1 ui
  • 1,5 liter kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 theelepels kerrie kruiden
  • 1 spaanse peper
  • 250 milliliter kokosmelk light

Instructies

  • Snijd depompoen door het midden, lepel de zaadjes eruit en snijd in blokjes.
  • Snijd dewortelen in dunnen schijfjes
  • Versnipper de ui
  • Halveer de Spaanse peper, ontpit ensnijd fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan, voeg deui (stap 3) en peper (stap 4) erbij en roer goed door.
  • Plaats de deksel even op de pan totdat het gaat “zweten”. Voeg daarna de kerrie kruiden erbij en roer dit geheel 30 seconden lang.
  • Voeg de wortels (stap 2) erbij met wat kokend water. Wederom weer even goed roeren.
  • Voeg de pompoen (stap 1) en de blokjes groentebouillon erbij met het resterende kokende water en kook de soep minimaal 30 minuten op hoog vuur. Af en toe roeren.
  • Je merkt dat het water gaat verdampen en de soep iets dikker wordt. Zet het vuur lager en laat nog even 15 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de kokosmelk erbij en blender dit goed door de soep heen. Verwarm het nog even en serveer.

Meer gezonde recepten?

Wil je meer gezonde recepten maken? Bekijk dit overzicht voor onder andere eiwitrijke ontbijtjes, gezonde lunches en voedzame avondmaaltijden. Ook zijn er recepten te vinden voor andere verantwoorde tussendoortjes.