Een gerecht laag in calorieën en met verse ingrediënten. Een echteaanrader!
Bereidingstijd1 uuruur
Gang: Lunch, Voorgerecht
Porties: 6personen
Ingrediënten
1kilopompoen
400gramwortelen
1ui
1,5literkokend water
2blokjesgroentebouillon
1theelepelolijfolie
2theelepelskerrie kruiden
1spaanse peper
250milliliterkokosmelk light
Instructies
Snijd depompoen door het midden, lepel de zaadjes eruit en snijd in blokjes.
Snijd dewortelen in dunnen schijfjes
Versnipper de ui
Halveer de Spaanse peper, ontpit ensnijd fijn.
Verhit de olie in een soeppan, voeg deui (stap 3) en peper (stap 4) erbij en roer goed door.
Plaats de deksel even op de pan totdat het gaat “zweten”. Voeg daarna de kerrie kruiden erbij en roer dit geheel 30 seconden lang.
Voeg de wortels (stap 2) erbij met wat kokend water. Wederom weer even goed roeren.
Voeg de pompoen (stap 1) en de blokjes groentebouillon erbij met het resterende kokende water en kook de soep minimaal 30 minuten op hoog vuur. Af en toe roeren.
Je merkt dat het water gaat verdampen en de soep iets dikker wordt. Zet het vuur lager en laat nog even 15 minuten pruttelen.
Voeg als laatste de kokosmelk erbij en blender dit goed door de soep heen. Verwarm het nog even en serveer.