Halloumi: heerlijke grillkaas
Halloumi is een traditionele Cypriotische kaas gemaakt van schapen- en geitenmelk. Je kunt de kaas koud eten, maar hij wordt veel lekkerder wanneer je deze grillt of bakt. Wereldwijd wordt de benaming halloumi dan ook gebruikt om grillkaas aan te duiden. Deze kaas heeft een specifieke eiwitstructuur waardoor de kaas niet smelt en heerlijk kan worden gegrild, gebakken of gefrituurd en een krokant korstje krijgt. Inclusief leuke grillstreepjes! Met dit recept maak je een heerlijke lichte salade met halloumi, linzen en bladspinazie. Wij zijn benieuwd wat jij vindt van deze salade met halloumi!
Salade met halloumi
Wist je dat halloumi gezond is doordat de kaas boordevol eiwitten en gezonde vetten zit? Probeer deze salade met halloumi eens als lunch, snel en makkelijk klaar gemaakt. Extra tip: het is ook leuk om deze salade te maken bij een barbecue. De halloumi grill je dan in een handomdraai terwijl je geniet van de zon. Halloumi kun je overigens gewoon bij de supermarkt kopen, of bij een leuke Italiaanse traiteur of een gezellige Turkse winkel om de hoek. Je maakt deze salade met slechts zes ingrediënten in ongeveer 25 minuten klaar.
Salade met halloumi
Equipment
- Grillpan
Ingrediënten
- 50 gr linzen
- 20 gr rucola
- 20 gr baby bladspinazie
- 50 gr ongekookte gewogen parelcouscous
- 60 gr halloumi
- ½ rode ui
- peper en zout
Instructies
- Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de halloumi in schijven van 1.5cm dik en grill in een hete grillpan de halloumi tot ie mooi goudbruin is.
- Meng de salade en spinazie en rode ui ringen onder de couscous en linzen, kruid met peper en zout en leg er de halloumi op, smakelijk!
Notities
- eiwitten 24 gr
- koolhydraten 45 gr
- vetten 18 gr
Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.