Het is weer stamppot tijd. Dit recept voor een spinazie stamppot is echt een aanrader, stamppot maar dan anders.
Spinazie stamppot met kipfilet
Het is weer herfst, dus de hoogte tijd voor stamppot maar dan anders.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: Stamppot
Porties: 2 personen
calorieën: 240kcal
Auteur: DSTraining
Ingrediënten
- 300 gram kruimige aardappelen
- 200 gram biologische kipfilet
- 200 gram spinazie
- 200 gram paprika
- 100 mililiter melk
- 20 gram vloeibaar bakproduct
- 20 gram mosterd
- zout en nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Leg de aardappelen in een diepe pan en voeg hier zoveel water aan toe dat deze net onder staan. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
- Zet ondertussen een wok op het vuur en verwarm de 10 gram bakproduct. Wok hierin de spinazie en de paprika.
- Zet dit daarna aan de kant. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes en bestrooi met kruiden naar smaak.
- Zet een kleine pan op het vuur en verwarm 10 gram bakproduct. Bak hierin de kipfilet goudbruin.
- Giet de aardappelen af en gebruik een stamper om er puree van te maken. Voeg de melk samen met de mosterd, zout en nootmuskaat toe en meng goed door.
- Voeg de spinazie en paprika toe en meng voorzichtig door. Serveer de stamppot samen met de kipfilet.
Notities
Garneer eventueel met amandelsnippers.
Voor nog meer heerlijke en gezonde recepten, klik hier.