Supplementen magnesium, omega 3, vitamine D en creatine

Moet ik supplementen slikken? Dit is de vraag die velen zichzelf stellen. Wij willen je dan ook de volgende vragen terug stellen;

Belemmert slaaptekort jou in het dagelijks leven? Heb je last van of ben je overgevoelig voor stress? Heb je last van stemmingswisselingen? Heb je moeite om wekelijks voldoende vis binnen te krijgen? Is het voor jou moeilijk om dagelijks minimaal 1 uur in het zonlicht te komen?

Kun je op een of meerdere vragen antwoorden met ja, lees dan wat de onderstaande supplementen magnesium, omega 3 (visolie), vitamine D3 en creatine met je kunnen doen en waar nodig bij kunnen dragen.

Magnesium

Eet jij voldoende groenten, melkproducten en vlees?

Magnesium halen wij uit voedsel zoals graanproducten, groenten, noten, melkproducten en vlees. Hieronder zetten wij nog een aantal punten voor je op een rij.

Magnesium tekort:

Bij een magnesium tekort kunnen de volgende symptomen aanwezig zijn; lusteloosheid, vermoeidheid, spierkrampen of in extreme gevallen hartritmestoornissen.

Gevolgen magnesium tekort:

Een tekort aan magnesium veroorzaakt onder andere lage testosteronwaarden, botverlies, overgevoeligheid voor stress, hoge bloeddruk en zo zijn er nog enkele indicaties.

Inname van magnesium kan je testosteron, kracht en uithoudingsvermogen verbeteren. Daarnaast kan het ook je stressniveau verlagen. Magnesium kan ook de slaapkwaliteit verbeteren en je beschermen tegen slaaptekort.

Wanneer magnesium inname?

Voordat je naar bed gaat, voor betere slaapkwaliteit.

Wat moet je nog meer weten?

Het is niet makkelijk om genoeg magnesium binnen te krijgen. Je moet veel voedingsvezels consumeren afkomstig van minimaal bewerkte of traditioneel bereide koolhydraatbronnen of heel veel groene groenten of vis. Diëten die laag zijn in koolhydraten en de meeste gangbare diëten met veel commercieel bereide graanproducten, lopen een aanzienlijk risico op tekorten. Hierom raden wij een aanvulling in de vorm van magnesium supplementen aan wanneer je koolhydraatarm eet of last hebt van één van bovenstaande symptomen.

Neem je supplementen? Dan is de aanvaardbare bovengrens vastgesteld op 250 milligram per dag.

Omega 3

Eet jij voldoende vis? Eet je genoeg groenten of onbewerkte levensmiddelen?

Omega 3 halen wij voornamelijk uit voeding zoals noten, plantaardige oliën, groene bladgroenten of producten zoals margarines met omega 3 toegevoegd. Hieronder zetten wij nog een aantal punten voor je op een rij

Wat is het verschil tussen omega 3 en omega 6?

Omega 3 is een supergezond vetzuur en is het allerbelangrijkste van de omega vetzuren. Omega 3 is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat we vaak veel te weinig met onze voeding binnenkrijgen. Denk aan vette vis, zoals zalm, haring en sardientjes.

Omega 6: ook een meervoudig onverzadigd vetzuur. Je vindt omega-6 in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie. Omega-6 verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Omega-3 werkt ontstekingsremmend, terwijl een teveel aan omega-6 vetzuren ontstekingen juist kan bevorderen. Let er dus op dat je niet teveel omega-6 consumeert.

Welzijn:

Het kan hart- en vaatgezondheid verbeteren, je gewrichten beschermen, je zenuwstelselfunctie verbeteren en je welzijn vergroten.

Wanneer omega 3 inname?

Bij maaltijd inname.

Waarom Omega 3?

Veel mensen krijgen in verhouding te veel omega-6 binnen ten opzichte van omega-3. Dit omdat de meesten simpelweg te weinig vette vis eten en/of veel bewerkte levensmiddelen (kunnen in verhouding veel omega-6 vetzuren bevatten).

Bijwerkingen Omega 3:

  • Zure oprispingen, met de geur of smaak van vis. Dit middel wordt namelijk gemaakt uit visolie.
  • Andere maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken, buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, verstopping of juist diarree.

Vitamine D3

Krijg je voldoende binnen door blootstelling aan de zon? Heb je meer nodig in de winter? Heeft je huidskleur effect op de suppletiebehoefte? Vitamine D3 is een essentiële vitamine die op natuurlijke wijze door de huid wordt geproduceerd na blootstelling aan UV straling; met name UV-B, zoals zonlicht.

Waarom Vitamine D?

  • optimale botkracht
  • mineraalmetabolisme
  • immuun functie
  • testosteronaanmaak

Te kort aan vitamine D?

Aantal oorzaken:

  • Zonnebrand
  • Winter
  • Hoogte
  • Melanine
  • En zo zijn er nog meerdere indicaties

Aantal mogelijke gevolgen:

  • Spierzwakte
  • Spierpijn
  • Astma
  • Depressie
  • En zo zijn er nog meerdere indicaties

Wanneer vitamine D inname?

Aangezien vitamine D vet oplosbaar is, kun je deze het beste innemen met een maaltijd die wat vetten bevat. Vitamine D3 helpt bij de opname van magnesium, dus je kunt het ook samen met je magnesium slikken.

Creatine monohydraat

Ooit al eens creatine in overweging genomen of nieuwgierig naar het product? Wij willen je graag inleiden wat creatine is, waarom inname van het product, wat doet het met je en wanneer neem je creatine?

Wat doet creatine monohydraat?

Een creatine monohydraat-supplement kan sporters helpen om beter te presteren tijdens maximale inspanningen. Voorbeelden van maximale inspanningen zijn gewichtheffen of sprintjes die kort op elkaar volgen. Door extra creatine in te nemen, hebben je spieren meer creatinefosfaat in voorraad, waardoor je sneller herstelt na inspanning en dus sneller weer aan de volgende inspanning kunt beginnen. Hierdoor kun je net iets intensiever trainen.

Effect van creatine

Een bijwerking van creatine is een toename in het lichaamsgewicht. De toename is tot ongeveer 1 kilo aan de hoeveelheid lichaamsvocht wat zich vasthoudt. Het is belangrijk, ongeacht inname van creatine, om voldoende te drinken om het vocht af te staan. Voldoende water zit tussen de 1,5 en 2 liter per dag.

Waar zit creatine in?

Creatine is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Creatine in voeding zit vooral in vlees, vis en gevogelte. Het zit minder in zuivel en nog minder in plantaardige bronnen.

Wanneer geen creatine inname

Bij duursporten wordt creatine niet aangeraden. Duursport is over het algemeen gebaseerd op uithoudingsvermogen in plaats van kracht. Creatine wordt wel aanbevolen voor krachtige en kortstondige explosieve inspanningen.

Hoe kun je creatine innemen?

Creatine lost slecht op met water. Je kunt het wel met water mengen, echter dan wel goed roeren, schudden of mixen en dan opdrinken. Eventueel kan het ook met kwark of met een eiwit shake worden ingenomen, dan nog steeds goed doorroeren.

Creatine inname voordelen:

Sport voordelen:

  • Verhoogde kracht-output
  • Toename spiermassa
  • Toename watergehalte in het lichaam
  • Afname vermoeidheid

(Mogelijke) mentale voordelen:

  • Verbeterd geheugen
  • Vermindering van depressie
  • Verbeterde mentale prestatie bij slaaptekort
  • Verhoogde concentratie tijdens stress of slaaptekort.

Nu verkrijgbaar in onze webshop: magnesium, omega 3, vitamine D en creatine