DST Breakout Run Team DSTraining

Breakout run 2019

Ook dit jaar gingen we met een team van DSTraining meedoen aan de Breakout Run, een super leuke event.

Het event

De Breakout Run is de ultieme obstacle run met hindernissen. Op het moment dat alle deelnemers zich verzameld hebben bij het startterrein is er geen weg meer terug... Samen met vele andere ‘gevangenen’ wordt het tijd om in opstand te komen en uit te breken uit deze zwaarbewaakte gevangenis.

Het parcours

De vluchtroute om uit te breken is 8 of 14 kilometer lang. Wij deden met het team van DSTraining mee aan de 8 kilometer. Het parcours zal naast het ruwe zandterrein ook door water en bos geleid worden. De circa veertig hindernissen die geplaatst gaan worden, zijn uitdagend maar voor iedereen met een portie doorzettingsvermogen te behalen.

Voor het publiek

De gevangenis ging op 1 & 2 juni open dag houden. Het terrein zal namelijk beide dagen toegankelijk zijn voor publiek zodat men getuige kan zijn van de massale uitbraak. Naast het aanmoedigen en mentaal ondersteunen van de deelnemers zullen er veel nevenactiviteiten te beleven zijn. Er kan een hapje en drankje genuttigd worden, rondgekeken worden in een aantal gevangenisactiviteiten en er kan losgegaan worden op de muziek van de aanwezige DJ's. Aan de jeugdige bezoekers is ook gedacht, er is een kinderbajes en verschillende leuke activiteiten. Om alle geslaagde uitbraakpogingen van de Day Run te vieren hebben ze vanaf 19:00 uur een afterparty gepland staan. Dit is een mooie gelegenheid om tot 21.30 uur te blijven en de start van de uitbraak in het donker te beleven. Dus voor ieder wat wils.

Inschrijven is Niet meer mogelijk?

 

Breakout-run

Wil je meedoen met dit leuke en sportieve event?

Stuur een mail en vraag om een kortingscode. We hebben 25 kortingscodes.

Het inschrijven werkt als volgt:

  1. Klik op deze link of ga naar de website
  2. Klik op ‘inschrijven’ en daar op ‘schrijf je nu in’ en daarna wederom op de rode button ‘inschrijven’.
  3. Kies nu de tijd - 15:00 uur Hackers (8 km)
  4. Vul hierna alle noodzakelijke vakken in.
  5. Op de pagina ‘opties’. Heb je de mogelijkheid om de promotiecode in te geven waarmee je de korting ontvangt.
  6. Volg verder alle noodzakelijke stappen, voer de betaling uit en jouw inschrijving is compleet.

Lees het verhaal van José

Zaterdag 27 mei  2017 was het eindelijk zover. Vanuit Roosendaal vertrokken wij met een tiental leden van DSTraining met twee busjes naar de Breakout run in Schaijk. Het evenement werd gehouden op het mooie recreatiepark De Maashorst. Wij hadden ons ingeschreven voor de dayrun van 8 km. Om de 20 minuten starten er groepen vanuit de z.g.n binnenplaats van de gevangenis en wij waren ingedeeld in de laatste groep onder de naam “zakkenrollers”. De sfeer was goed en iedereen had er veel zin in.

Na  warming up met keiharde muziek en onder toezicht van cipiers braken de hekken open en begonnen we met onze ontsnapping, een parcours van 8 km en met maar liefst 35 hindernissen. We hebben geklommen over obstacles, gekropen door de modder, door rioolbuizen, gezwommen en gelopen door water. We liepen op de zandafgraving  met zandzakken op onze nek, met autobanden of we balanceerde over evenwichtsbalken.

Het weer werkte goed mee, tenminste dat dachten wij, want het werd erg warm en vooral op de afgravingen in het witte zand zonder schaduw en de zon op je hoofd was het wel bikkelen. Omdat een paar deelnemers uit ons groepje last van de warmte hadden besloten wij om bij elkaar te blijven en op elkaar te wachten. Dit vind ik een van de mooie dingen van de obstacle run. Samen ervoor gaan.

Wie had dat gedacht, en veel mensen kijken mij een beetje vreemd aan, als ik zeg dat ik met het ingaan van mijn pensioen hieraan mee ben gaan doen. Maar ik vind het geweldig en ik hou van uitdagingen Het maakt niet uit hoe je de route aflegt. Je mag en kan alles zelf bepalen, je tempo of je de hindernis wel of niet neemt. Onderling helpen de deelnemers elkaar en de sfeer is ontzettend leuk en ontspannen. Met de bezemwagen op de hielen kwamen wij na twee uur zwoegen en zweten bij de finish aan. Helemaal voldaan en een ervaring rijker en wat smaakte dat biertje na afloop lekker.

Lees het verhaal van Didier

Ik train nog niet heel lang bij dion sports als me wordt gevraagd of ik zin heb om mee te doen aan de break out run. Ik denk bij mezelf, Kan ik dit? Ik ga de uitdaging aan en schrijf me in. De dag is daar. Lekker weer, bij aankomst een drukte van je welste!

De groep komt samen en de sfeer is top! Het terrein staat vol met foodbusjes en drinkstandjes. Van Pizza tot gezonde snacks, voor ieder wat wils. Het moment van start is aangebroken en we worden naar de startzone begeleid. Om de teamspirit te versterken voorzien we elkaar van warrstripes op het gezicht. We worden klaargestoomd en opgezweept met lekkere Dance muziek door de organisatie

Dan gaan de hekken open en gaat het helemaal los. Iedereen rent naar de eerste hindernis, een houten wand van 3 meter hoog waar je overheen moet!Het is warm, de hindernissen volgen elkaar op. Af en toe een hindernis in het water die een welkome afkoeling is. Sommige hindernissen moeten overwonnen worden.

De finish is in zicht. Bij binnenkomst worden we met luid gejuich over de finish gehaald en verkoeling wordt aangereikt. Ondanks de vermoeidheid weet ik zeker, volgend jaar weer. Welk niveau je ook hebt, door het enthousiasme van de menigte loop je het in eigen tempo altijd uit en is het een super ervaring.