Zelf gezonde Chili con carne maken en niets uit een pakje.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd50 minutenmin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Gezond
Porties: 4personen
calorieën: 250kcal
Auteur: DSTraining
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
300grampuur rundergehakt
2blikjestomatenstukjes(400gr)
1blikjetomatenpuree(70gr)
1blikmais(300gr)
1blikkidneybonen(300gr)
2rode puntpaprika's
1ui
1teenknoflook
peper, zout, pikante paprikapoeder en komijn poeder(naar smaak)
1theelepelolijfolie
Instructies
Verwarm olijfolie in een hapjespan of stoofpot, bak het rundvlees op hoog vuur aan, voeg er de ui en de knoflook aan toe en kruid met peper zout komijn en paprikapoeder
Zet het vuur zacht en voeg de gesneden punt paprika's toe, dan het kleine blikje tomatenpuree en laat even doorstoven, dan verdwijnt de zure smaak van de tomatenpuree.
Voeg dan 2 blikken tomatenstukjes toe en laat sudderen op een laag vuur, minstens 30 min.
Voeg de uitgelekte kidneybonen en mais toe en laat alles nog een 20 minuutjes door pruttelen op laag vuurtje, kruid eventueel nog verder af met boven vermelde kruiden!
Notities
Lekker met rijst, aardappel in de schil of een lekker grof stuk houthakkers brood !!!Macro's