peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn(naar smaak)
60gram(droog gewicht) proteine pasta(b.v. della costa, bij jumbo)
Instructies
Breng water aan de kook om de pasta te koken
Snij de paprika's en 1 courgette in blokjes, snipper de ui en look fijn, de ander courgette draai je door de courgettie maker tot je sliertjes hebt. deze sliertjes bestrooi je met zout en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Maak een hapjespan met 1 theelepel olijfolie heel heet en bak de scampi, gekruid met peper zout en paprikapoeder. 30 sec per kant is genoeg!
Haal de scampi uit de pan en zet het vuurlaag, stoof dan de ui en knoflook glazig, voeg het blik tomatenblokjes toe, laat een 10 tal minuten doorkoken en voeg dan de philadelphia toe, laat dit ook nog 5 minuutjes pruttelen en kruid nog af eventueel, draai het vuur uit en voeg descampi toe! laat niet meer doorkoken want dan zijn ze taai.
Ondertussen bak je in een ander pan de paprika en courgette blokjes, de sliertjes courgette kan je ook even in een aparte pan aanbakken maar om op te warmen, niet te lang want die mag nog wat bite hebben!
Serveer de pasta, en de courgettesliertjes met de scampi in de saus, en voeg lekker veel gezonde groentjes toe aan je bord!! smakelijk